15:00'e Kadar Verilen Siparişler Aynı Gün Kargo'da!
Tüm Kategoriler
Menü
Giriş Yap
Sepetim

Codrob Proset Robotik Kodlama Seti

Marka
Codrob
Ürün Kodu
22819
Fiyat
: 8.240,66 TL + KDV
KDV Dahil Fiyat
: 9.888,79 TL

Codrob Proset Robotik Kodlama Seti


CODROB PROSET ile robotik projelerinizde ihtiyacınız olan tüm teknolojiler bir arada! 


Kutu içeriği teknoloji meraklıları için tecrübeli CODROB kadrosuyla birlikte özel olarak oluşturulmuştur. Set içeriğinde son nesil 3 farklı programlanabilir elektronik kart, 19 eşsiz sensör modülü ve gerekli aksesuarlar bulunmaktadır. Üstelik Wi-Fi ve Bluetooth destekli anakartlar ile projeler artık dünyanın her yerinden kontrol edilebilir hale geldi. Tüm Bunları birde benzersiz CODROB Editör ile çok daha eğlenceli bir şekilde yapabilirsiniz.  Hadi detaylarına daha net bakalım! 

 



PROSET-açıklama2.jpg (35 KB)




CODROB ProSet, sizin için tasarlanmış 3 aşamalı bir müfredat ve gelişmiş kodlama editorü; CODROB Editörle birlikte gelmektedir. Hazırlanmış müfredatlar 16 haftalık ve temelden ileri seviyeye kadar zorlaşan, eğlenirken öğreten programlardan oluşmaktadır. Bu sayede CODROB ürünleri size hem kodlamayı öğretiyor, hemde öğretirken size yol gösteriyor. Ayrıca günden güne büyüyen CODROB Education platformunda da istediğiniz alanda uygulama örnekleri bulabilir, yeni projeler geliştirebilirsiniz. 


Tüm anakartların sahip olduğu Wi-Fi bağlantısı ile günümüz teknolojisine ayak uydurmanın yanısıra; yeni nesil internet odaklı projeler geliştirebilmenize imkan sağlıyor. Neler mi yapabilirsiniz? İşte bazı örnekleri: 

  • Giriş Seviyesi

Led yakma ve söndürme, temel giriş çıkışlar ve dijital analog sinyaller gibi terimleri öğretmeye yönelik projeler içeren ve eğlenerek öğreten plandan oluşmaktadır. 


  • Orta seviye

Birden fazla modülü birlikte kullanma ve diğer anakartlar ile uygulamalar geliştirme gibi projelerin yanı sıra; mekanik robot kitlerini kullanma ve programlama gibi içeriklerden oluşmaktadır. 


  • İleri seviye

Bu eğitim seviyesi temel olarak robotiği, yazılımı ve elektronik bilgisini aşmış kişiler için tasarlanmış, kablosuz veri paylaşımı, internet üzerinden iot uygulamalar geliştirme ve ortak sunucular kullanarak  gerçekçi uygulamalar yapma gibi projeler içermektedir. 

PROSET-açıklama1.jpg (21 KB)

 

CODROB EDITOR

 

CODROB ürünleri için özel olarak tasarlanmış ve tüm platformlara göre optimize edilmiş CODROB Editor, bir proje oluştururken ihtiyaç duyduğunuz tüm yazılımsal desteğinin fazlasını size sağlar. Kolay kullanımıyla herkesin rahatlıkla projelerini kodlayabilmesinin yanı sıra; C++ ve Micropython dilleriyle CODROB ürünlerini programlamanıza imkan sağlar. Ayrıca kişiselleştirilebilir arayüzüyle birlikte ister blok tabanlı isterseniz metin tabanlı kodlama yapabilirsiniz. 

 

Tüm bu özellikleri CODROB Editor’ün çoklu platform desteği sayesinde Windows, MAC, IOS, Android ve Linux sistemlerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca programı yüklemeniz şart değil! CODROB Editor Web tarayıcısı üzerinden de tüm özellikleri kullanabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. 



CODROB Editor’ün eşsiz özelliklerinden faydalanmak için aşağıdaki linkten uygulama sayfasına gidiniz. 


PROSET-açıklama3.jpg (22 KB)


CODROB Editor’ün eşsiz özelliklerinden faydalanmak için resme tıklayarak uygulama sayfasına gidiniz.

 

 

Codrob Proset Robotik Kodlama Seti Kutu İçeriği


IoTBoT.JPG (20 KB)
1 x IoTBoT

IotBot, gücünü çift çekirdekli ESP32 mikroişlemcisinden alan ve üzerinde dahili batarya, 12 adet programlanabilir sensör ve 6 adet ek haberleşme soketi barındıran programlanabilir bir cihazdır. Sensörlerin yanında ek olarak yerleştirilmiş sinyal ledleri ile yapmış olduğunuz hareketin karşılığını fiziksel olarak görebilirsiniz. Örnek olarak potansiyometre’yi ne kadar çevirirseniz yanında yer alan sinyal led’inin parlaklığıda o kadar değişecektir. Bu sayede programlama gerekmeden de sinyallerin fiziksel yansımasını görebilirsiniz. 


Bu özellikleri ile sınırları ortadan kaldırır ve IoT projeler geliştirmek için tasarlanmıştır. Üzerinde yer alan elemanlar şu şekildedir:


- Çift Çekirdekli ESP32 İşlemci (CPU)

- 1 x WiFi (CPU)

- 1 x Bluetooth (CPU)

- 1 x LCD Ekran

- 1 x Röle

- 1 x Butonlu Rotary Encoder

- 1 x Potansiyometre

- 1 x İki Eksenli Butonlu Joystick

- 1 x Dijital Buton

- 1 x L293D Motor Sürücü

- 1 x LDR (Işık sensörü)

- 1 x Buzzer

- 1 x Reset Butonu

- 1 x Açma Kapama Switch

- 2 x Analog Buton

- 5 x Programlanabilir Sinyal Ledi

- 5 x Modül Bağlantı Portu

- 1 x Motor Bağlantı Portu

- 1 x UART Bağlantı Portu

- 1 x I2C Bağlantı Portu

- 1 x SPI Bağlantı Portu

- 1 x 3V Bağlantı Portu

- 1 x 5V Bağlantı Portu

- 1 x RFID Bağlantı Portu (SPI)

- 1 x 3.7v Li-on Batarya

- 1 x Tip-C Soketi


Desteklenen Diller:  C++, Micropython 

Desteklenen Editörler:  CODROB Editor, VsCode

MiniBot.JPG (33 KB)
1 x MiniBoT

MiniBot, gücünü ESP8266 mikroişlemcisinden alan ve dahili sensörleri dışında üzerinde 2 adet ek haberleşme soketi barındıran Wi-Fi destekli bir cihazdır. Wi-Fi desteği ile bir çok IoT uygulama yapmanıza ve cihazların birbiri ile kablosuz bir şekilde haberleşmesine imkan sağlar.  


Fiziksel olarak küçük boyutları ile uzak IoT uygulamalarının yanı sıra; robot projelerinizde karar verici olması için tasarlanmıştır. Üzerinde yer alan elemanlar şu şekildedir:


- ESP8266 İşlemci (CPU)

- 1 x WiFi (CPU)

- 1 x Dijital Buton

- 1 x Reset Butonu

- 1 x Programlanabilir Sinyal Ledi

- 2 x Modül Bağlantı Portu

- 1 x Tip-C Soketi


Desteklenen Diller:  C++, Micropython 

Desteklenen Editörler:  CODROB Editor, VsCode

RoleBot.JPG (36 KB)
1 x RoleBoT

RoleBot, gücünü ESP8266 mikroişlemcisinden alan ve dahili sensörleri dışında üzerinde 2 adet programlanabilir röle barındıran bir cihazdır. Wi-Fi destekli işlemcisi sayesinde IoT uygulamalar yapmaya imkan sağlar. 


Programlanabilir röleleriyle uzaktan istediğiniz bir cihazı açıp kapatabilirsiniz. Bu cihaz temel IoT projeler yaptıktan sonra gelişmiş fiziksel uygulamalar yapmanız için tasarlanmıştır. Üzerinde yer alan elemanlar şu şekildedir:


- ESP8266 İşlemci (CPU)

- 1 x WiFi (CPU)

- 1 x Dijital Buton

- 1 x Reset Butonu

- 1 x Programlanabilir Sinyal Ledi

- 2 x Programlanabilir Röle

- 2 x Röle Çıkış Portu

- 1 x Tip-C Soketi


Desteklenen Diller:  C++, Micropython 

Desteklenen Editörler:  CODROB Editor, VsCode




Trafik ışığı modulü.JPG (27 KB)
1 x Trafik Işığı Modülü

Trafik ışığı modülü sahip olduğu 3 adet (Kırmızı-Sarı-Yeşil) led ile çeşitli aydınlatma projeleri ve trafik simülasyonları oluşturmanıza olanak sağlar. 


Trafik ışığı modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot

Kırmızı Led Pin

32

13

Sarı Led  Pin

26

5

Yeşil Led Pin

25

4




Sıcaklık nem modulü.JPG (39 KB)
1 x
Sıcaklık & Nem Modülü

Sıcaklık ve nem modülü çevredeki sıcaklık ve nem seviyelerini ölçer. Bu modül, üzerinde bulunan DHT11 sensörü ile sıcaklık ve nem değerlerini elektriksel sinyallere dönüştürerek ölçümü ve izlemeyi sağlar. Sıcaklık ve nem modülü bitki bakımı, havalandırma sistemleri, sulama sistemleri gibi projelerde kullanabilir.


Sıcaklık ve nem modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey; modül üzerinde bulunan pin seçici dip-switch üzerinden kullanmak istediğiniz pini açık konumuna, diğerlerini kapalı konuma getirmek. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14





Röle modülü.JPG (26 KB)
1 x
Röle Modülü

Röle modülü, üzerinde yer alan röle ile elektrik sinyalini mekanik bir anahtara dönüştüren modüldür. Röleler, küçük bir kontrol sinyali ile daha yüksek bir güç akımını kontrol etmek için kullanılır ve bu özellikleri sayesinde birçok farklı uygulamada kullanım alanı bulurlar. Röleyi aydınlatma, priz, motor, kapı sensörü projelerinde kullanabilirsiniz. 


Röle modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Üzerinde yer alan özel sinyal ayırıcı devreleri sayesinde pin seçici dip-switch ihtiyacı bulunmamaktadır. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14






Servo motor modulü.JPG (30 KB)
1 x
Servo Motor Modülü

Servo motor modülü, üzerinde yer alan SG90 micro servo motor ile elektrik sinyalini hassas bir şekilde harekete dönüştüren bir modüldür.  Servo motor, belirli bir açıda dönmeyi veya konumu kontrol etmek için tasarlanmış hassas ve doğru motorlardır. Bu tür motorlar, genellikle geri bildirim sistemine sahip olup, kontrol sinyallerine göre istenilen konumda kalma yeteneğine sahiptirler. Servo motor modülünü otonom araç, robot kol ve hareketli platform projelerinizde kullanabilirsiniz.


Servo motor modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Üzerinde yer alan özel sinyal ayırıcı devreleri sayesinde pin seçici dip-switch ihtiyacı bulunmamaktadır. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14






pır.JPG (37 KB)
1 x
IR Alıcı Modülü + IR Kumanda

IR Alıcı modülünü, IR kumanda kullanacağınız kısa mesafe kablosuz haberleşme projelerinizde kullanabilirsiniz. IR yani ‘Infrared Led’, insan gözünün göremeyeceği frekanslarda yanıp sönen led lere verilen isimdir. Bu ışığı biz göremeyiz ancak buna uygun tasarlanmış sensörler çok rahatlıkla görebilir. Bu sebeple kablosuz kontrol edilecek çoğu cihazda bu teknoloji kullanılır. Örnek olarak televizyon kumandaları, klimalar ve benzeri eşyaların kumanda sistemlerinde bu teknoloji kullanılmaktadır. Sizde IR alıcı modülünü ve kumandayı kullanarak benzer cihazlar yapabilirsiniz. 


IR alıcı modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey; modül üzerinde bulunan pin seçici dip-switch üzerinden kullanmak istediğiniz pini açık konumuna, diğerlerini kapalı konuma getirmek. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14

Ultrasonik measfe modülü.JPG (35 KB)
1 x
Ultrasonik Mesafe Modülü

Ultrasonik mesafe modülü, isminden de anlaşılacağı üzere üzerinde yer alan ultrasonik (insan sesinin duyamayacağı frekansta sesler) gönderici ve alıcı sensörlerden oluşmaktadır. Bu sensörlerden birisi karşısına ses sinyali gönderir, diğeri ise gönderilen sesin cisimden yansıyıp geri gelmesini yakalar ve bu işlemin tamamlanması için geçen süreyi hesaplayarak mesafeyi çok hassas bir şekilde ölçebilir. Ultrasonik modül, Bu teknoloji günümüzde en yaygın olarak araçların park sensörlerinde ve birçok robotun cisim algılama sensörlerinde kullanılmaktadır. Bu modülü herhangi bir cisim ile sensörün arasındaki uzaklığını ölçmek gereken projelerinizde kullanabilirsiniz.


Ultrasonik mesafe modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot

Echo Pin

27

12

Trig Pin 

32

13

Manyetik alan modülü.JPG (38 KB)
1 x
Manyetik Alan Modülü

Manyetik alan modülü, üzerinde yer alan sensör ile mıknatıslarda bulunan ve manyetizma ismiyle tanıdığımız manyetik alanı ölçer. Belirli bir miktar manyetik alan algıladığında çıkış sinyali verir ve üzerinde led yanar. Bu modülü temazsız anahtarlama yapmak istediğiniz projelerinizde kullanabilirsiniz. Günümüzden uygulama örneği olarak; kablosuz bluetoothlu kulaklıkların şarj standlarının kapaklarının açık yada kapalı olduğunu algılayan yerler verilebilir. 


Manyetik alan modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey; modül üzerinde bulunan pin seçici dip-switch üzerinden kullanmak istediğiniz pini açık konumuna, diğerlerini kapalı konuma getirmek. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14

Lojik döştürme modülü.JPG (42 KB)
1 x
Lojik Dönüştürme Modülü

Lojik dönüştürücü modülü, elektronik sinyallerin yükseltilmesi yada daha düşük seviyeye dönüştürülmesini sağlayan çift yönlü bir modüldür. Örnek olarak IoTBot yada MiniBot 3.3v ile çalıştığı için 5v ile çalışan sensörlerden gelen 5v’luk sinyal, işlemcinin fazla voltaj gelmesi sebebiyle yanmasına sebep olabilir. bu sebeple sensörden gelen 5v’luk sinyali seviye olarak 3.3v’luk sinyale dönüştürmek gerekmektedir. Bu modül ile ister sensörden işlemciye, isterseniz işlemciden sensöre çift yönlü sinyal seviye değişikliği yapabilirsiniz.


Lojik dönüştürücü modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Ardından modül üzerinde yer alan pinheaderlar aracılığıyla 5v ile çalışan başka bir sensörü bağlayarak sinyal dönüşümünün otomatik olarak gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Burada kullanacağınız pinler modül üzerinde hangi sinyal pinini kullandığınıza göre değişmektedir. Bu modül ile kullanabileceğiniz pinler şunlardır. 


 

IoTBot 

MiniBot

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14

pır.JPG (37 KB)
1 x
PIR (Hareket) Modülü

PIR modülü, üzerinde yer alan hareket sensörü ile etrafında gerçekleşen hareketleri algılar ve sinyal çıkışı verir. Bu modülü harekete duyarlı tüm projelerinizde kullanabilirsiniz. Örnek olarak apartmanlarda yer alan harekete duyarlı lambalar yada hırsız dedektörleri verilebilir. 


PIR modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey; modül üzerinde bulunan pin seçici dip-switch üzerinden kullanmak istediğiniz pini açık konumuna, diğerlerini kapalı konuma getirmek. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14





Step motor modulü.JPG (29 KB)
1 x
Step Motor Modülü




Step motor modülü, üzerinde yer alan ‘28BYJ-48’ isimli step (adım) motor ile elektrik sinyallerini çok hassas dönel harekete dönüştüren bir modüldür. Bu teknoloji birçok endüstriyel uygulamalarda, 3D yazıcılarda ve benzer makinalarda kullanılmaktadır. Kullanılan motorlar aynı teknolojiye sahiptir ancak çok daha büyük yada çok daha küçük boyutlarda olabilir. Step motor modülünü hassas saat uygulaması yada denge gösteren gösterge gibi projelerinizde kullanabilirsiniz.


Step motor modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Ancak motorlar yüksek elektrik akımı tükettiği için bu akımı sağlayacak harici entegrelere (sürücülere) ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple sadece IoTBot üzerinde yer alan motor sürücüye bağlı olan motor sürücü soketi ile kontrol edebilirsiniz. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

Pinler

M1:26 - M2:27 - M3:32 - M4:33





DC motor Pervane modülü.JPG (31 KB)
1 x
DC Motor + Pervane  Modülü

DC motor modülü, üzerinde yer alan DC (doğru akım) motoru ile elektrik enerjisini yüksek tur sayılarına ulaşarak dönel harekete dönüştürür. Bu motorlar elektrikli arabaların motorlarında, oyuncak arabalarda ve birçok motor uygulamalarda kullanılmaktadır. Bu modülü programlanabilir araç, klima sistemleri yada pervane projelerinizde kullanabilirsiniz.


DC motor modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Ancak motorlar yüksek elektrik akımı tükettiği için bu akımı sağlayacak harici entegrelere (sürücülere) ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple sadece IoTBot üzerinde yer alan motor sürücüye bağlı olan motor sürücü soketi ile kontrol edebilirsiniz. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

Pinler

A:26 - B27





Akıllı led modülü.JPG (27 KB)
1 x
Akıllı Led Modülü



Akıllı led modülü, üzerinde yer alan akıllı, adreslenebilir ledler ile birçok farklı animasyon üretebilecek ledlerden oluşmaktadır. Günümüzde aslında LED TV’lerin ekranlarında yer alan minik ledlerin büyük halleridir diyebiliriz. Bu modülü aydınlatma projelerinizde yada herhangi bir projede geri bildirim ışığı olarak kullanabilirsiniz.


Akıllı modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Üzerinde yer alan özel sinyal ayırıcı devreleri sayesinde pin seçici dip-switch ihtiyacı bulunmamaktadır. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14



Yangın & Duman Modülü.JPG (37 KB)
1 x
Yangın & Duman Modülü

Yangın & duman modülü, üzerinde yer alan MQ-2 isimli sensör ile ortamda bulunan zehirli gazları tespit ederek sinyal çıkışı verir. Bu sensör günümüzde yangın algılayan dedektörlerde ve hava kalitesi ölçme cihazlarında kullanılmaktadır. Sizde aynı şekilde projelerinizde kullanabilirsiniz.


Yangın & duman modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Ancak bu modülü kullanmak için analog sinyal okuyabilen IoTBot’u kullanmalısınız. Sensör analog sinyal çıkışı verdiği için MiniBot ile kullanamazsınız. MiniBot ile kullanmak isterseniz sadece dijital olarak 0 yada 1 çıkışını okuyabilirsiniz. Ancak analog bir çıkış veren sensörden dijital sinyal okumak çok güvenilir sonuçlar vermeyecektir. Yapmanız gereken tek şey; modül üzerinde bulunan pin seçici dip-switch üzerinden kullanmak istediğiniz pini açık konumuna, diğerlerini kapalı konuma getirmek. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot (Sadece Dijital)

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14



NTC Sıcaklık Modülü.JPG (34 KB)
1 x
NTC Sıcaklık Modülü

NTC sıcaklık modülü, üzerinde yer alan; sıcaklığa göre direnci değişen sensör (NTC) sayesinde ortam sıcaklığını ölçmeyi sağlar. Bu sensör fırınlar, ısıtıcılar, saç düzleştiriciler, oda termostatları ve çok daha fazla çeşit sıcaklık tabanlı uygulamalarda kullanılmaktadır. NTC modülünü termostat projelerinizde kullanabilirsiniz.


NTC sıcaklık modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Ancak bu modülü kullanmak için analog sinyal okuyabilen IoTBot’u kullanmalısınız. Sensör analog sinyal çıkışı verdiği için MiniBot ile kullanamazsınız. MiniBot ile kullanmak isterseniz sadece dijital olarak 0 yada 1 çıkışını okuyabilirsiniz. Ancak analog bir çıkış veren sensörden dijital sinyal okumak çok güvenilir sonuçlar vermeyecektir. Yapmanız gereken tek şey; modül üzerinde bulunan pin seçici dip-switch üzerinden kullanmak istediğiniz pini açık konumuna, diğerlerini kapalı konuma getirmek. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot (Sadece Dijital)

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14



Mikrofon Modülü.JPG (34 KB)
1 x
Mikrofon Modülü

Mikrofon modülü, üzerinde yer alan ses algılayıcı mikrofon sensörü ile etraftaki ses şiddetini algılar. Bu sayede ses şiddetine bağlı projeler yapmaya imkan sağlar. Örnek olarak; alkışla yanan lambalar yada gök gürültüsü tespit ettiğinde uyarı veren uygulamalar gibi projelerinizde kullanabilirsiniz.


Mikrofon modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Ancak bu modülü kullanmak için analog sinyal okuyabilen IoTBot’u kullanmalısınız. Sensör analog sinyal çıkışı verdiği için MiniBot ile kullanamazsınız. MiniBot ile kullanmak isterseniz sadece dijital olarak 0 yada 1 çıkışını okuyabilirsiniz. Ancak analog bir çıkış veren sensörden dijital sinyal okumak çok güvenilir sonuçlar vermeyecektir. Yapmanız gereken tek şey; modül üzerinde bulunan pin seçici dip-switch üzerinden kullanmak istediğiniz pini açık konumuna, diğerlerini kapalı konuma getirmek. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot (Sadece Dijital)

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14



Ek Geliştirme Modülü.JPG (31 KB)
1 x
Ek Geliştirme Modülü

EK genişletme modülü, üzerinde yer alan pin headerlar ile CODROB ürünlerini diğer marka yada model ürünlerle birlikte kullanmanıza imkan sağlar. 


EK genişletme modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Ancak bu modül ile sadece 3V ile çalışan sensörleri CODROB ürünlerine bağlayabilirsiniz. Eğer elinizdeki sensör 5V ile çalışıyorsa bunun için ‘Lojik Dönüştürü Modül’ ürününü kullanmalısınız. Burada kullanacağınız pinler modül üzerinde hangi sinyal pinini kullandığınıza göre değişmektedir. Bu modül ile kullanabileceğiniz pinler şunlardır. 


 

IoTBot 

MiniBot

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14



Toprak Nem Modülü.JPG (44 KB)
1 x
Toprak Nem Modülü



Toprak nem modülü, iki çatal ucunun toprağa gömülmesi sonucu toprak içindeki nem miktarına göre analog çıkış veren bir modüldür. Bu modülü otomatik sulama sistemleri yada su bitti uyarısı veren akıllı sera projelerinizde kullanabilirsiniz.


Toprak nem modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Ancak bu modülü kullanmak için analog sinyal okuyabilen IoTBot’u kullanmalısınız. Sensör analog sinyal çıkışı verdiği için MiniBot ile kullanamazsınız. MiniBot ile kullanmak isterseniz sadece dijital olarak 0 yada 1 çıkışını okuyabilirsiniz. Ancak analog bir çıkış veren sensörden dijital sinyal okumak çok güvenilir sonuçlar vermeyecektir. Yapmanız gereken tek şey; modül üzerinde bulunan pin seçici dip-switch üzerinden kullanmak istediğiniz pini açık konumuna, diğerlerini kapalı konuma getirmek. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot (Sadece Dijital)

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14



Titreşim Modülü.JPG (36 KB)
1 x
Titreşim Modülü

Titreşim modülü, üzerinde yer alan ve titreşim algıladığında sinyal çıkışı veren bir modüldür. Bu modülü deprem algılama projesi yada titreşime dayalı tüm projelerinizde kullanabilirsiniz.


Titreşim modülünü tek bir ethernet kablosu kullanarak CODROB anakartları ile birbirine bağlayabilirsiniz. Ancak bu modülü kullanmak için analog sinyal okuyabilen IoTBot’u kullanmalısınız. Sensör analog sinyal çıkışı verdiği için MiniBot ile kullanamazsınız. MiniBot ile kullanmak isterseniz sadece dijital olarak 0 yada 1 çıkışını okuyabilirsiniz. Ancak analog bir çıkış veren sensörden dijital sinyal okumak çok güvenilir sonuçlar vermeyecektir. Yapmanız gereken tek şey; modül üzerinde bulunan pin seçici dip-switch üzerinden kullanmak istediğiniz pini açık konumuna, diğerlerini kapalı konuma getirmek. Sensörü kullanabilmek için gerekli pin bağlantıları şu şekildedir. 


 

IoTBot 

MiniBot (Sadece Dijital)

Pinler

25 - 26 - 27 - 32 - 33

4 - 5 - 12 - 13 - 14



Matris Buton Modülü.JPG (42 KB)
1 x
Matris Buton Modülü

Matris buton modülü, üzerinde yer alan 5 adet butonun birbirine seri bağlanması sayesinde, 5 ayrı sinyal pini gerektiren uygulamalarda tek bir sinyal pini ile analog sinyal çıkışı veren bir modüldür. Butonlar ile birçok uygulama yapabilirsiniz. Her buton basıldığında farklı değerde analog sinyal çıkışı vereceği için birini

 

 

22819
Codrob Proset Robotik Kodlama Seti
Codrob Proset Robotik Kodlama Seti
Fiyat:
8.240,66 TL + KDV
KDV Dahil Fiyat :
9.888,79 TL
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.