1000 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde KARGO BEDAVA!
Tüm Kategoriler
Menü
Giriş Yap
Sepetim
Left Image

Arduino Projeleri

Hayalindeki Projeyi Yarat!
KEŞFET
Center Image

Arduino Proje Videoları

Hemen Projene Başla!
KEŞFET
Right Image

Arduino Kitapları

Aradığın Bilgiler Burada.
KEŞFET























arduino-projeni-gönder.jpg (167 KB)






Arduino Projeleri

Arduino, mikrokontrolcü tabanlı bir donanım ve yazılım platformudur. Bu platform üzerinde bir adet Atmel AVR mikrodenetleyici ve devre bağlantıları için çeşitli elektronik komponentler bulunur. Arduino, açık kaynaklı bir platform olduğu için kullanıcıların yazılım ve donanım tasarımını değiştirip özelleştirmelerine olanak tanır.

Arduino projeleri, elektronik, programlama ve tasarım konularında ilgili olan kişiler tarafından gerçekleştirilebilir. Projeler genellikle, LED'lerin kontrol edilmesi, motorların kontrol edilmesi, sensörlerin okunması ve daha birçok özelliğin kontrol edilmesi gibi çeşitli işlevleri içerir.

Arduino ile Yapılan Projeler

Arduino, hobi elektroniği ve robotik projeleri için popüler bir platformdur ve çeşitli projeler yapmak için kullanılabilir. İşte birkaç fikir:

Arduino ile akıllı ev otomasyonu yapımı : Bu projede Android işletim sistemli akıllı cihaza göre yazılmış uygulama ile Arduino üzerinde çalışan akıllı ev sistemini bluetooth haberleşmesi ile kontrol edilir. Uygulamada servo motor ile kapı açıp kapama, uzaktan zil çalma, sıcaklık ölçme ve ışıkları yönetme gibi işlevler bulunmaktadır. 

3 boyutlu akıllı arduino robot kol yapımı: Android işletim sistemli akıllı cihazlar tarafından kontrol edilebilen Robot Kol uygulaması yapabilirsiniz.

Arduino ile sumo robot yapımı: Sumo ismi Japonya’nın geleneksel güreşi olan Sumo güreşinden gelmektedir. Sumo Robot, otonom olarak başka bir robotla mücadele etme amacında olan robot tipidir. Arduino ile sumo robot yapabilmeniz de mümkündür.

Arduino ile Nabız Ölçer: Medikal sensörlerden biri olan Pulse nabız sensörünü kullanarak nabız verisini okumak ve elde edilen sonucu Nokia 5110 ekranda göstermek mümkündür. Arduino ile nabız sensörü yapabilirsiniz.

Bunlar sadece birkaç fikir, ancak Arduino ile yapabileceğiniz projelerin sayısı sınırsızdır. Başlangıç seviyesinden profesyonel seviyeye kadar farklı zorluk seviyelerinde projeler yapabilirsiniz. Umarım bu fikirler size ilham verir ve Arduino ile ilgili projeler yapmaya başlamanız için size yardımcı olur.

Arduino LED Projeleri

Arduino ile LED'ler kontrol edilebilir ve farklı renklerde yanıp söndürülebilir. İşte size birkaç fikir:

Arduino ile Led Yakmak – Blink Uygulaması: Hemen hemen bütün elektronik sistemlerde gördüğümüz, aydınlatmaya yarayan elektronik devre elemanı olan LED’i yakıp söndürüldüğü basit bir LED projesi yapabilirsiniz. Bu projede, LED'leri farklı renklerde yanıp söndürmek için bir kod yazmanız gerekecektir.

Arduino İle LDR Kullanımı: Karanlıkta çalışan LDR devresi uygulaması yapabilirsiniz. Yani aslında LDR ile ışık kontrolü yapılmış olunur.

RGB LED Kullanımı: RGB LED'ler, her birinin kendi rengi olan üç LED'den oluşur ve her biri bağımsız olarak kontrol edilebilir. Arduino ile RGB LED'leri kontrol ederek farklı renkleri ve efektleri oluşturabilirsiniz.

LED Küp: Arduino ve LED'ler kullanarak bir LED küp yapabilirsiniz. Bu projede, LED'leri belirli bir desene göre yanıp söndürerek 3D bir efekt oluşturabilirsiniz.

Umarız bu fikirler size ilham verir ve Arduino LED projeleri yapmaya başlamanız için size yardımcı olur.

Arduino Proje Örnekleri

Çizgi İzleyen Robot Yapımı: Çizgi izleyen robot, gideceği yolu otonom olarak takip eden robot tipidir. Takip edeceği yol, siyah düzlemin üstünde beyaz çizgi veya beyaz düzlemin üstünde siyah çizgi olacak şekilde hazırlanabilir. Robot bu takip etme işlemini sensörleri vasıtasıyla renk farkını algılayarak yapmaktadır. Siz de arduino kullanarak çizgi izleyen robot yapabilirsiniz.

Arduino örümcek robot yapımı: İsminden de anlaşılacağı üzere bir örümcek gibi hareket eden bir robottur. 8 yerine 4 bacak kullanacağımızdan dolayı hareketleri birebir örümcek gibi değildir. Ayrıca 4 bacaklı olduğundan dolayı bu tip robotlar Quadruped(Dört bacaklı) olarak adlandırılır.

Akıllı Çöp Kutusu Yapımı: Akıllı çöp kutusu, temas etmenize gerek kalmadan, üzerinde bulunan hareket sensörü sayesinde kapağı otomatik olarak açılan akıllı bir üründür.

Trafik Lambası Yapımı: Arduino ile trafik lambası da yapılabilir. Sırasıyla kırmızı, sarı, yeşil olan LED’ler sırasıyla yanar ve söner. Yeşil yanıp söndükten sonra tekrar sarı ve kırmızı şeklinde döngü sonsuza kadar devam eder.

Arduino ile yapılabilecek projeler için bir sınır yoktur. Bunlar sadece birer örnektir. Arduino ile istediğiniz ve hayal edebileceğiniz birçok projeyi yapabilmeniz mümkündür.









 
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.